Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушатели сигнализираха, че гробищният парк в Добрич продължава да е затрупан от сняг и недостъпен

Снимка: Мая Щърбанова

Снежната покривка, натрупала се през изминалия месец януари, и студеното време се оказаха истинско предизвикателство за община Добрич и заетите със снегопочистването на улиците и поддръжката на обществените сгради и паркове институции и фирми.  Ежедневна е борбата на гражданите със заледените улици, тротоари и стълбища, ежедневно е и недоволството. 
Слушатели на БНР в Добрич сигнализираха, че гробищният парк в града на практика е недостъпен. Репортерската проверка на кореспондента на радиото показа, че недоволството на гражданите от състоянието на парка е съвсем основателно, а посещенията там, ако са възможни, са опасни. От общината в Добрич съобщиха, че директорът на на общинското предприятие "Обреден дом", чиято е отговорността по стопанисването на парка, наскоро е бил уволнен и заради недоброто поддържане на градските гробища. 

Чуйте повече по темата от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44