Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

XV Mеждународно изложение-договаряне по пчеларство се открива в Плевен

| обновено на 09.02.17 в 14:08

В Плевен се открива XV Mеждународно изложение-договаряне "Пчеларство - 2017". Близо 170 фирми от 20 страни ще покажат до неделя новостите в областта на пчеларството, пчелните продукти – козметика, напитки, храни.  

През четирите дни на изложението в Плевен посетителите и гостите ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Пчеларите ще се запознаят с асортимента на световни фирми, свързани с пчеларството.

В рамките на пчеларското изложение ще се проведе Генерална асамблея на Балканската организация на пчеларските организации. Форумът ще излезе с документ към правителствата за развитието на пчеларството на Балканите.

На финала – 12 февруари, ще бъде връчена голямата награда-плакет "Крилото на успеха" за "Новаторство в пчеларството". 

Повече за пчеларството и как да разпознаваме качествения мед, чуйте от репортажа на Латинка Светозарова.От разговора ѝ с пчеларя Димитър Захариев, който се грижи за 125 кошера, ще научите още много любопитни подробности за меда и биологичното производство на пчелни продукти. Трябва лъжичка мед на ден и силата е с мен, обича да казва Захариев. Чуйте го.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44