Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велинград ще има нов минерален водопровод

Снимка: www.velingrad.bg

Във Велинград започва строителството на нов минерален водопровод. Проектът е по пилотна програма на Министерството на околната среда и водите на стойност над 330 хиляди лева, като половината от сумата се осигурява от Националния доверителен екофонд, а останалите -  от капиталовите разходи на общината за 2017 година.
Общият брой на минералните извори във Велинград е 27, като в различните квартали температурата на водата варира от 37 до 90 градуса, а районът е любимо място за водни процедури за здраве още от дълбока древност.
Новият водопровод ще спре загубите на минерална вода, които към момента надхвърлят 30 процента.
Повече за проекта чуйте от звуковия файл с репортажа на кореспондента на БНР в региона Невена Петрова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44