Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани протестират пред сградата на ЕП с искане евродепутатите да не приемат СЕТА

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На фона на протести на граждани пред сградата на Европейския парламент, евродепутатите се очаква до минути да гласуват решение по споразумението за свободна търговия между Канада и Европейския съюз.

Протестиращите граждани искат отхвърлянето на споразумението с мотив, че дребният и среден бизнес ще бъде унищожен от големите корпорации и много от услугите в обществения сектор - закрити.

СЕТА е една от най-големите заплахи срещу нас, защото неговата цел е да елиминира основни права, защита на здравето и околната среда, заяви протестиращ.


Срещу документа се изказа и лидерът на АБВ Константин Проданов, според когото споразумението ще накърни интереса на бизнеса и потребителите в европейските страни. Той очаква евродепутатите от левицата да не подкрепят ратифицирането на споразумението. На последното заседание на Националния съвет на БСП беше прието решение българските евродепутати-социалисти да гласуват против СЕТА.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Парламентарните групи в ЕП отново влязоха в спор относно фактите в текста на СЕТА

Търговското споразумение между ЕС и Канада, известно като СЕТА,  получи зелена светлина от ЕП с 408 гласа „за“ срещу 254 гласа против и 33 въздържали се. Споразумението влиза в сила частично от април, предстои ратификация в 28-те държави на..

обновено на 15.02.17 в 13:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44