Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В детска градина във Велико Търново учат китайски

Снимка: Здравка Маслянкова


Четиригодишни малчугани от детска градина „Соня” във Велико Търново от вече учат китайски.

Решението дошло през миналата година, когато директорката на градината Жаклин Павлова отишла на семинар в Китай по покана на институт „Конфуций“ към Великотърновския университет.

И там се роди идеята ДГ „Соня“ да бъде първата, в която да се изучава китайски език. Родителите проявиха голям интерес. В началото бяха записани 15 деца, сега са 20 до 30 деца, разказва Павлова.

Занятията по китайски език се водят от доброволеца Хъ Дзюн Дзие.

Велико Търново е много красив град, казва Хъ Дзие. В заниманията с децата му помага студентката Таня Николаева, която четвърта година изучава китайски език във Великотърновския университет.

Много бързо запомнят, имат прекрасно произношение. Много са интелигентни и ние много харесваме работата си с тях. Те много добре възприемат. Учат и други езици. Ние им казваме дума на китайски, те я казват на английски примерно. Сами изявяват желание, дари са ни казвали, че искат да учат повече китайски, което нас много ни радва. Оставям повече учителя да говори на китайски, понеже е най-добре те да слушат неговата реч, споделя Николаева.

В детска градина „Соня“ във Велико Търново заниманията по китайски език са всеки вторник. Часовете протичат с много песни и танци.

Още за уроците чуйте в репортажа на Здравка Маслянкова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44