Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво очакват хората от политиците преди началото на предизборната кампания

За Пазарджик няма големи изненади в кандидатдепутатските листи на основните политически играчи, затова няма и големи очаквания. За четвърти пореден мандат Делян Пеевски е водач на ДПС в региона. Неговото място е гарантирано, остава самият той да избере кого да представлява в 44-тия парламент – Пазарджик или Благоевград, тъй като в предишния вот избра Стара Загора, за да освободи мястото си за Мариана Георгиева, която жителите на Пазарджик запомниха с интровертността на духа ѝ като министър в кабинета "Орешарски".

Към момента ДОСТ няма шанс в Родопите, където са избирателите на Пеевски. За разлика от ДПС, в областта БСП е раздвоена. Две крила влязоха в пряка битка за депутатската листа. В крайна сметка крилото на така наречените "червени общински съветници" беше отрязано, като имената им въобще не бяха допуснати в листата, за да не ползват протекции от "Позитано".

Какво мислят хората от Плевен за българските политици? Доктор Мариана Найденова, физиотерапевт, коментира:

В политическия живот върви една инерция, която, от една страна, е инерция в надеждите на хората, че няма да се промени нищо, и от друга страна, една инерция, която има в управляващите. Те стават други, когато станат управляващи. Когато се подготвят изборите, те са едни от нас, те знаят нашите проблеми, те знаят нашите надежди, очаквания и те ни говорят, така че ние да ги харесаме и да им повярваме. Когато обаче влязат в парламента, там сякаш въздухът е друг и нашите очаквания не се реализират.

Политиците да работят колкото искат, важното е да има резултати. Те не само, че не работят, но и престоите им в парламента не са достатъчни. Народът е заробен с всичките си стари задължения, които са с лихви, от безработица, от липса на пари и на заплати – обяснява Силвия Дешева, работеща в закусвалня.

В звуковия файл можете да чуете целите репортажи на Невена Петрова и Латинка Светозарова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44