Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академия "За Земята“ предлага обучителен курс, в който се обсъждат съвременните екологични проблеми

Снимка: Фейсбук
Академия "За Земята“ представлява обучителен курс, в който се обсъждат съвременните екологични проблеми, посочва Данита Заричинова, част от екипа на едноименното сдружение. Тя допълва, че в рамките на курса 35-те участници ще се запознаят със заобикалящите ни екологични предизвикателства и възможните алтернативи.

Основната идея на курса е участниците да станат част от една дългосрочна активистка група, която да се включва е дейностите на сдружението "За Земята“ отбелязва Данита Заричинова. Проектът цели изграждане на информирана гражданска позиция по глобални теми, които засягат както хората, така и природата. Сред основните теми, които ще се дискутират по време на обучението са отпадъците, енергията, храната и земеделието, както и обществените средства.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Еленица Маринова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44