Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиар специалисти с призив към партиите да се откажат от троловете в интернет

Партиите доста се постараха да ни изненадат с имената, които включиха в листите. Сега на ход са професионалните "изборджии" – тези, които движат онези невидими за публиката процеси, чрез които имената, предизвикали вълнения, трябва да достигнат до нас, избирателите, освен това и да ни се харесат. Интернет и социалните мрежи са най-бързият и лесен начин за достъп.

Новите технологии отдавна влязоха в традиционния пропаганден арсенал на партиите. Политиците ни вече активно използват интернет, за да достигнат до сърцата на най-широк кръг избиратели. Над два милиона и половина са потребителите на интернет услуги. Тъкмо те са начело на класацията за най-ниско активната избирателна група, ресурс, който всяка политическа сила би искала да привлече на своя страна.

В интернет има известна анонимност, но от друга страна, по начина и по поведението на всеки един профил може доста добре да се съди дали той е фалшив или истински. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Любомир Аламанов, пиар специалист: Любомир Аламанов

Има много хора, които просто си имат лично мнение, колкото и да ни е странно. Те се намесват във всякакви комуникации, защото имат много свободно време, което "да похарчат", но в това няма нищо лошо. Лошото е когато хора, предимно с по-ниско образование от малки населени места, получават пари за това да направи всеки един от тях 20,30, 50, 100 фалшиви профила, с които просто влизат във всякакви дискусии и слагат копирани коментари, които са им спуснати от горе. Те даже нямат никакви идеи какво точно пишат, просто го копират, защото така ще получат някой лев. Това е проблемът и това замърсява информационния поток.

Цялото интервю с Любомир Аламанов и репортаж на Мария Филева можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44