Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

75 на сто от французите смятат, че Франсоа Фийон трябва да се оттегли кандидатурата си за президент на Франция

Франсоа Фийон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Популярността на кандидата за президент на френската десница Франсоа Фийон е спаднала отново, след като той бе поставен под официално разследване заради предполагаемите фиктивни назначения на семейството му. Това сочи последното проучване на "Одоска" за радио "Франс енфо". Според него 75% от французите не одобряват оставането на Фийон в кампанията. 89% от запитаните са убедени, че той не е честен, а над три четвърти не го намират за убедителен. Все пак близо половината от анкетираните смятат, че кандидатът консерватор е смел.

Проучването, обхванало около 1000 души с различни политически убеждения, все пак отчита, че падането на рейтинга на кандидата е забавило темпо.

Не са успокояващи за Фийон и последните данни на центъра "Филтерис", в който десницата има доверие след точната му прогноза за резултата от първичните избори миналата есен. За първи път сондажите и там сочат консерватора трети след либерала Еманюел Макрон, докато крайната националистка Марин льо Пен е начело.

Отначало фаворит в кампанията, кандидатът на партия "Републиканците" се оказа с рухнал имидж след каскадата от публикации в медиите, които го доведоха до съдебно разследване. Въпреки многото загубени съюзници Фийон остана кандидат за президент и успя да получи подкрепата на бюрото на партията си. На митинг вчера той заяви, че ще се конфронтира само в преки дебати с политическите си противници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Франсоа Фийон

Срещу Франсоа Фийон е повдигнато обвинение в злоупотреба с публични средства

На кандидата за президент на Франция Франсоа Фийон официално му бяха повдигнати обвинения заради фиктивното назначаване на съпругата и децата му за парламентарни сътрудници. Злоупотреба с държавни средства, укриване на социални придобивки и..

обновено на 14.03.17 в 19:02
Франсоа Фийон

Фийон няма да се кандидатира след пет години

Кандидатът на партията "Републиканците" за президент на Франция Франсоа Фийон заяви днес, че ако бъде избран, няма да се кандидатира за втори мандат след пет години, предаде ТАСС. На пресконференция в Париж той каза, че въвеждането на..

публикувано на 13.03.17 в 18:03
Франсоа Фийон

"Канар аншене": Франсоа Фийон е получил безлихвен кредит от свой близък приятел милиардер

Дясноцентристкият кандидат за президент на Франция Франсоа Фийон е получил през 2013 година 50 000 евро безлихвен кредит от свой близък приятел милиардер. Този заем липсва в декларираното от Фийон лично състояние. За това съобщава в утрешния си брой..

публикувано на 07.03.17 в 21:48
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44