Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова посети стачкуващите работници от мина "Оброчище"

Омбудсманът Мая Манолова на среща с шивачки от Дупница
Снимка: БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова се срещна с протестиращите миньори от мангановата мина "Оброчище“. Работниците протестират вече 13-ти ден, а някои от тях вчера обявиха и гладна стачка.

Миньорите настояват за по-високи заплати и ясно нормиран работен ден, както и за навременното изплащане на ваучерите за храна.

Още с пристигането си омбудсманът заяви, че ниските заплати на работещи под земята хора, и то в манганова мина, няма как и с какво да бъдат оправдани:

Това е манганова мина, една от четирите в света, която би следвало при добра експлоатация да дава много добри икономически резултати, да има инвестиции, да има поминък и хората да получават справедливи възнаграждения.

Гладната стачка на миньорите продължава. Продължава и липсата на реакция от страна на ръководството на концесионера "Евроманган" АД.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44