Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 години след смъртта на Емил Димитров

Снимка: Архив

Точно преди 12 години, на този ден, от този свят си отиде големият Емил Димитров.

Малко творци са така обичани, както Емил. Неговите песни носят от душата и света на всеки човек. “Моя страна“ стана песен на столетие, според американското списание „Билборд“ е продал над 40 милиона копия от свои албуми, той е първият българин, член на Съюза на френските композитори, с над 400 композиции в репертоара си, 280 от които са авторски.

Преди година, плевенчани се обединиха около идеята да издигнат паметник на своя съгражданин. В дарителската сметка на Общината за момента има към 36 хиляди лева, а за паметника са необходими 50 хиляди лева. Чрез различни прояви продължава събирането на пари за изграждането му.

Още по темата от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44