Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти по медицина в Плевен организираха кампания “Благодаря ти, докторе!"

Снимка: ВМА

Иванела Димитрова е студентка по медицина в Плевен, четвърти курс. Тя е председател на Асоциацията на студентите по медицина в града. В продължение на два дни, младите хора организираха кампания “Благодаря ти, докторе!“. На знакhttps://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/liza-boeva-rodi-dete-na-83-godishniia-icko-finci-6067676ови места в Плевен, в специални пощенски кутии хората изразяваха своето отношение към конкретни лекари, помогнали на тях или техни близки в труден момент. Писмата студентите ще връчат на лекарите днес.

Тази седмица студентите медици в Плевен покрай лекциите и упражненията са погълнати от интересна кампания. Името, изразява всичко – "Благодаря ти, докторе!“. Иванела Димитрова, председател на Асоциацията на бъдещите лекари, разказа:

Събирахме писма от всички жители на град Плевен, които имаха възможност на няколко пункта да запишат своето послание към лекар, който им е помогнал. Нашият ангажимент беше да сме "пощальони“ и да разнесем писмата до лекарите. Те са наши преподаватели, така че имаме по-близък контакт с тях и така можем да им ги дадем.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44