Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваните в Марсилия подготвяли терористичен акт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двамата мъже, арестувани вчера в Марсилия, са подготвяли терористичен атентат на предизборен митинг във Франция.

Арестуваните вчера в Марсилия джихадисти са подготвяли с голяма вероятност атентат точно в дните преди президентските избори във Франция. Това стана ясно след пресконференцията на прокурора Франсоа Моленс. Двамата задържани са с френско гражданство, на 23 и 29 години. При обиск в наетата от тях квартира са открити големи запаси от оръжия и взривни вещества, достатъчни за кръвопролитен терористичен акт. Осъждани многократно за различни престъпления, и двамата са били под полицейско наблюдение за радикализация. По-младият е бил свързан с белгийска джихадистка мрежа.

Терористичната заплаха очевидно ще бъде централната тема в последните три дни от кандидатпрезидентската кампания. Трима кандидати – Марин льо Пен, Франсоа Фийон и Еманюел Макрон – през последните дни са били предупредени от полицията за риск от атентат по време на предизборните им митинги. Драстично подсилени бяха мерките за сигурност по време на вчерашния митинг на Франсоа Фийон в Лил. Кандидатът заяви, че заплахата няма да спре кампанията му. Изправени сме пред стопроцентов терористичен риск, каза пред БФМ крайната националистка Марин льо Пен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Експлозиви и знаме на "Ислямска държава" са иззети от задържаните в Марсилия

Експлозиви, оръжия и знаме на "Ислямска държава" са били иззети от апартамента на двамата арестувани в Марсилия, които подготвяли терористично нападение в навечерието на президентските избори във Франция, обяви главният прокурор на Франция Франсоа Моленс ,..

публикувано на 19.04.17 в 07:12

Двама арестувани в Марсилия по подозрение за готвен терористичен акт по време на изборите

Френските власти са задържали двама души в Марсилия по подозрение, че са планирали терористичен акт, съобщиха от вътрешното министерство на Франция. Арестуваните са двама радикализирали се мъже от френски произход на 23 и 29 години.  Те са готвили..

публикувано на 18.04.17 в 15:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44