Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еманюел Макрон обеща борбата с тероризма да бъде приоритет, ако стане президент на Франция

Еманюел Макрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон обеща борбата с тероризма да бъде приоритет, ако бъде избран за държавен глава.

Ако отказвам да разоръжа Франция, то е, защото искам да поема ясни ангажименти, така че нашата полиция, силите за сигурност и разузнавателните служби в страната да могат да предотвратяват тези атаки, да ни защитават и да подвеждат под съдебна отговорност извършителите на тези насилствени актове. Трябва да продължим тези усилия в идните години, каза центристът Макрон на предизборен митинг в Нант.

Сигурността и справянето със заплахите на тероризма отново излязоха на преден план, след като двама мъже бяха арестувани във вторник в Марсилия за планиране на атака на предизборен митинг, припомня Ройтерс.

Предизборната кампания е в своя край, а избирателите ще отидат до урните на 23-ти април. Последните проучвания на общественото мнение сочат, че Макрон и крайнодясната лидерка на партия "Национален фронт" Марин Льо Пен ще получат най-много гласове на първия тур и ще се съревновават за президентския пост на втори тур.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Манюел Валс ще подкрепи Макрон на предстоящите президентски избори в страната

Бившият френски премиер Манюел Валс заяви в сряда, че планира да гласува за бившия си министър на икономиката - Еманюел Макрон на предстоящите през следващия месец президентски избори във Франция. Манюел Валс посочи пред телевизия BFM-TV, че..

публикувано на 29.03.17 в 11:44

Макрон ще спечели първия тур на френските избори, показва проучване

Във Франция ново проучване показа, че на 23-ти април центристът Еманюел Макрон ще спечели първия тур на президентските избори. Разликата с лидера на националистите Марин льо Пен остава един процент, според допитването, направено за телевизия Франс..

публикувано на 23.03.17 в 08:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44