Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна десетото изложение за селскостопанска техника „Бата Агро“ в Стара Загора

Снимка: Венелина Попова
В Стара Загора беше открито Десетото юбилейно издание на изложението за селско-стопанска техника „Бата Агро“Ръст в продажбата на техника у нас е имало през 2015-та година, когато са били пуснати за усвояване 200 милиона евро, но за да се подмлади паркът е необходимо годишно да бъдат внасяни по 4 000 нови трактора и по 800-900 комбайна, заяви Тодор Николов, председател на Управителния съвет на „Бата Агро“, като допълни: Защото старата техника прави продукцията неконкурентоспособна на пазара. Същевременно, според Николов, от фонд "Земеделие" не са одобрили хиляди проекти заради административни недомислици: Там са залегнали едни критерии, които са меко казано, неадекватни, коментира Николов и допълни, че в периода, когато шеф на фонд „Земеделие“ е Румен Порожанов от 3700 подадени проекта, са били одобрени едва 800.

При откриването на изложението министърът на земеделието Румен Порожанов посочи: 

В програмата за развитие на селските райони има директни инвестиционни мерки, по които се финансира и земеделска техника. В момента се изпълняват и се изплащат над 1 000 договора. 80 процента е свързано с техника.


Чуйте повече подробности в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44