Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третокласници от Търговище предадоха 1561 килограма хартия за рециклиране

По повод днешния Световен ден на околната среда в Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Шумен ще бъдат наградени победителите от конкурса "Гората за децата“ за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране. В благородната надпревара се включиха ученици от десетки училища и детски градини от Шуменска и Търговищка област. Резултатите показват, че най-много хартия, 1561 килограма, са предали децата от 3-ти клас на Първо основно училище "Христо Ботев“ в Търговище, които печелят и първата награда.

Децата разказаха:

Събирането на хартия беше много забавно и всички от нашия клас искаха да съберат определен брой хартия, за да помогнем.

Целият клас събирахме хартия, за да помогнем в кампанията "Спаси едно дърво“. Моето цяло семейство събираше хартия, за да я занеса и да можем да помогнем - споделиха третокласниците, спечелили конкурса.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евтим Петков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44