Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Божилов: С поемането на Председателството на Съвета на ЕС ще станем по-голяма мишена за атаки

Снимка: БГНЕС

С поемането на Председателството на Съвета на Европейския съюз България ще стане по-голяма мишена за потенциални атаки, включително и на кибератаки.
Това прогнозира Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност. 

На конференция в София, посветена на сигурността, отбраната и предстоящото ни европредседателство, Божилов посочи рисковете от пробив в сигурността у нас.
Категорично председателството ще постави България във фокуса на медиите, във фокуса на Европа. България на практика ще упражнява  един от властовите структури на Европа, тоест ние потенциално ще станем по-голяма мишена за потенциални терористични и други атаки, кибератаки включително. Мерките, които трябва да се вземат, наистина трябва да бъдат драстични.

Повече по темата чуйте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44