Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мигрантите от катастрофиралия на АМ "Тракия" бус са платили по 5000-6000 евро на каналджиите

Целта на мигрантите е била Франция

Младен Маринов в студиото на БНР
Снимка: Ани Петрова, БНР

Мигрантите от катастрофиралия на магистрала "Тракия" микробус е трябвало да стигнат до Франция. Това съобщи в интервю пред "Хоризонт" главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той допълни, че всеки един от тях е платил между 5000 и 6000 евро на каналджиите. При беседите си с полицията оцелелите от катастрофата мигранти са обяснили следното:

При беседите с пострадалите, така се ориентираме, че крайната дестинация за тях е била Франция. Това всичко е по отношение на това кой къде какви възможности има, в коя страна. Голяма част от тях имат роднини, които се намират там на тази територия и това определя целта им
.

Местата, където става прехвърлянето на мигрантите, вече не са в София, а в покрайнините на града, обясни главният секретар на МВР. Той допълни, че цените на този вид услуга в последно време са се вдигнали. Младен Маринов посочи:

В момента - то това показват и цените, които вече са доста високи - този пазар като че ли се стеснява, което прави групите доста по-организирани, по-законспирирани, те винаги си променят тактиката. Към момента може да се каже, че е доста намаляло предлагането и търсенето на такава услуга.

Полицията в София продължава да издирва посредниците при отдаването на микробуса, шофиран от 16-годишния младеж. Вчера беше задържан и собственикът на превозното средство - таксиметров шофьор от София.

Още подробности по темата може да научите, ако чуете цялото интервю с Младен Маринов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44