Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на село Говежда по постоянен адрес са около 300

Снимка: Фейсбук
Село Говежда се намира в Стара планина, в община Георги Дамяново, област Монтана. Жителите му по постоянен адрес са около 300. Има доста неща, с които те се гордеят, и доста, които ги тревожат и с които не могат да се справят. Например с това, че в тяхното землище от много години не се хващат програмите на БНР и на БНТ.

Името Говежда идва от това, че тук предимно са отглеждали говеда. Това е било като местност, която е позволявала такова животновъдство да се развива и оттам идва името Говежда - разказва жител на селото.

Много говеда е имало преди години в селото, но това е в миналото, когато и жителите са били повече – над 1500, твърди кметът Илия Илиев. Сега са около 300 и според него повечето нямат проблеми с препитанието:

В кметство Говежда безработицата е сведена до минимум. Едни от работещите, които работят в момента, са в дома за възрастни, който се намира на 2 километра от селото, а останалите, които работят, са в цеха за пелети.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румен Стоичков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44