Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на район "Младост":

Искаме повече места за паркиране и по-облагородени зелени площи

"Радиоприемница" започна своята лятна обиколка из районите на София с първа спирка район "Младост".

В последните няколко години районът е един от най-търсените в София, разказа в откритото ни студио Даниела Кметска, управител на местния клон на голяма компания за недвижими имоти. "Той е благоприятстван от това, че е много комуникаитвен, много развит през последните години, благоустроен, а и когато има ново строителство, това също дава възможност на хората, предпочитащи района, да живеят тук", допълни Даниела Кметска. "Ценовите нива в "Младост" за панелните жилища са около 1000 евро/кв.м., при тухлените - 1200 евро/кв.м." При наемите също има ръст в търсенето, но не толкова, колкото при имотите за покупка.


Като най-голям проблем за вече живеещите в района пък се откроява липсата на места за паркиране. Той може да се реши като бъдат изградени подземните гаражи, заложени в Подробния устройствен план, смята Светлана Аракчийска, домоуправител на блок 201 от 10 години и архитект по професия. Около нейния блок например по ПУП трябва да има два гаража под земята, но към момента няма нито едно подобно съоръжение. По отношение на зелените площи, един от широко дискутираните проблеми в района, Светлана казва, че те са достатъчно, но не се поддържат добре.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.