Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90-годишен зъболекар още практикува професията си

Снимка: Светослав Цветанов

Д-р Кирил Петков, стоматолог от Дупница, наскоро отбеляза 90-годишнината си. Зъболекарят удивлява истински съгражданите си с работохолизма си. Над 30 години завеждал денталния кабинет във вече закритата болница в Бобов дол. В родното му дупнишко село Дяково едва ли има жител – от всички поколения, на който да не е правил пломба или да не е вадил зъб. На 90 години той продължава да практикува, не връща пациент в кабинета си в Дупница. Като по-млад тренирал футбол, играел волейбол. Издал е три книги, предимно краеведчески. Сам шофира колата си – редовно прескача до наследената си къща в родното Дяково или до вилата си в Сапарева баня, която сам е построил. Този уикенд д-р Кирил Петков събра най-близките от семейството, за да почерпи за юбилея.

Здравословно се чувствам много добре. Проблеми нямам, защото съм постоянно в състояние да върша някаква работа. Вечерно време си поставям цели, които през деня изпълнявам, защото безделието не води до нищо и липсата на движение е по-лоша дори от тютюнопушенето – споделя 90-годишният стоматолог.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Кирил Фалин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44