Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първокласниците в училище "Емилиян Станев“ във Велико Търново ще учат в музикална класна стая

Снимка: Здравка Маслянкова

Незабравим спомен от първия 15 септември ще имат 23-ма първокласници в училище "Емилиян Станев“ във Велико Търново. Децата от музикалната паралелка в най-голямото училище в региона ще влязат буквално в царството на музиката.

Цяло лято учители и родители подготвяха класната стая. Стените са с изрисувани петолиния с ноти, а покрай тях са закачени уникални музикални инструменти. Идеята е на класната ръководителка Илина Керина:

Красотата възпитава, респектира и нещо сякаш е по-трудно да посегнеш да го разрушиш едно красиво. След време те ще започнат сами да творят и да създават красота и ето с този звън ще започва и ще свършва нашият учебен час.

Точно над учебната дъска в класната стая гордо гледат три стари китари. На тях дълги години е свирил музикалният педагог Петър Иванов, а сега те са за първолаците от музикалната паралелка:

Това са семена, които ние посяваме и трябва да ги отглеждаме добре, за да има жътва после, добра реколта. Интересът към китарата е много голям. Това е един инструмент, с който за да свириш, трябва да го прегърнеш. Инструмент, на който се свири всякакъв стил музика.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44