Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИК – Септември остави на поста кмета на Семчиново, който е обвинен в сводничество

Снимка: Радио Пловдив

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Септември отказа да прекрати пълномощията на кмета на Семчиново Пламен Темелков, който от три месеца е задържан с европейска заповед за арест с обвинение за трафик на момичета.

В началото на август Темелков бе екстрадиран в Испания с още осем души, за които се твърди, че са част от международен престъпен канал, който се е занимавал не само с трафик на момичета с цел сексуална експлоатация, но и с измами. Адвокат Иван Главчев каза:

Общо групата е била 69 човека. Тези жени са заловени в България и няма съмнение, че прибягват до насилие.

Въпреки обвиненията на испанските власти, ОИК в Септември реши, че няма основания пълномощията на кмета Пламен Темелков да бъдат прекратени, тъй като самият той си е пуснал неплатен отпуск до 6-и октомври.

Решението на ОИК подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Невена Петрова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44