Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балас нарече разширяването на ЕС към Западните Балкани „глупост“

Снимка: БГНЕС

Според евродепутата от Партията на европейските социалисти Гийом Балас, в речта, която френският президент Еманюел Макрон произнесе тази седмица за реформирането на Европейския съюз, има положителни елементи, но и доста нереалистични идеи.

Балас нарича разширяването на Евросъюза към Западните Балкани „глупост“:

Той иска разширяване на Балканите, което намирам за много глупаво. Смятам, че е по-добра идея Европейският съюз да се подсили, както и неговите вътрешни механизми, вместо да се разширява, но трябва да призная, той каза интересни неща за еврозоната и за парламент в нея. Това са демократични механизми и в крайна сметка Европа иска да е синоним на прогрес за хората.

Цялото интервю с евродепутата Гийом Балас ще чуете в предаването "Хоризонт за вас".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44