Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай - разкази в звуци

Институт „Конфуций“ във Великотърновския университет отбелязва петия си рожден ден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Институт „Конфуций“ във Великотърновския университет отбелязва петия си рожден ден с изложба на фигури от вълна „Китайски зодиак“, работилница за китайски занаяти, демонстрации на чайна церемония и китайска кухня.

Институт „Кофуций“ във Великотърновския университет е вторият в България. Той работи с 36 образователни институции в 12 български града, провежда научни форуми, организира курсове по китайски език, обобщава първите пет години директорът на института доц. Искра Мандова:

За тези пет години сме организирали около 100 културни мероприятия, мащабни културни мероприятия във всичките тези 12 града. Работим по научно-изследователски проекти. Конференцията тази година е под наслов „Дипломатически, икономически и културни отношения между Китай и страните от Централна и Източна Европа“. Това, което трябва да вземем от Китай, е уважението, добрината, почтеността на хората там, защото това ни липсва най-много.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Здравка Маслянкова и още един разказ в звуци от Китай на Марта Младенова – за съвременното китайско общество и начина, по който китайците се информират и общуват помежду си. Можете да чуете и малка част от две от най-модерни песни, които младите хора слушат през приложенията на мобилния си телефон. И още - без да се притесняват китайските власти признават, че в страната има пропаганда. Те обаче инвестират изключително много пари в създаването на модерно изглеждащи медийни продукти, музикални продукции и интернет платформи. Опитите да се търси информация на английски език в китайските сайтове често са обречени на провал. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44