Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка седмица близо 260 души сядат зад волана пили

Всяка седмица близо 260 души сядат зад волана на автомобил след употреба на алкохол. Статистиката е на Пътната полиция. И още шокиращи данни - за първите девет месеца на годината са заловени над 10 хиляди шофьори, употребили алкохол. Данните бяха оповестени по време на официалното откриване на десетото издание на кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Тази година инициативата провокира с директния въпрос "Пиеш или караш", а началото ѝ беше поставено със симулация на шофиране в нетрезво състояние чрез специални "алкохолни очила". Автомобилът, подготвен за целта, беше управляван от професионалния рали инструктор Петър Гьошев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44