Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Учудвам се, че чак днес някои са открили, че има проблеми с авиацията

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Според военния министър Красимир Каракачанов някой изкуствено създава напрежението с военните пилоти в авиобазата "Граф Игнатиево", които тази сутрин отказаха да извършват полети


Ще разбера по-късно за ситуацията в "Граф Игнатиево", каза министърът на отбраната в село Горни Дъбник, където участва в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската война, като допълни:
Учудвам се, че чак днес са открили, че има проблеми с авиацията. И тези настоявания за нов изтребител - не знам кой им е казал, че няма да има нови изтребители? Ще има. Това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина - плащаш, вземаш и се качваш да караш. 
Може би някои съвсем изкуствено създават тази ситуация. Аз съм казал каква е моята амбиция - първо поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител. Казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти, учудвам се, че не са ме чули. 
Аз съм ходил преди три месеца, днес първо ще видя какъв е проблемът и ако има нужда, ще отида и до там.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44