Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фабиола Руджеро изостава добрата си кариера, за да се посвети на своята голяма страст – чая

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианката Фабиола Руджеро, магистър по маркетинг и комуникации, изостава професията си и добрата си кариера, за да се посвети на свята голяма страст – чая, най-консумираната напитка в света след водата. Страстта на Фабиола Руджеро към чая и ориенталската култура се ражда преди 20 години в Париж, където тя завършва своето образование и започва работа в маркетинговия отдел на италианска фирма. Във Франция Фабиола за пръв път усеща насладата, която носи чаената напитка:

Винаги пиех чай, когато се готвех за изпити. Всеки път, когато пътувах в чужбина, си купувах непознати разновидности. В този период това беше само интерес, но един ден мои приятели ме заведоха на чаена церемония в Париж. Отидох без никакви очаквания, просто исках да опитам нови чаени напитки. Останах очарована от това съкровище, което съществува в Китай повече от 4000 години. За мен тази напитка не е просто продукт, това е култура, средство, което сближава хората. В този момент си помислих, че бих искала да използвам чая в своята работа. Обещах си, че един ден ще направя нещо с чай. Не знаех защо, кога и как. Просто бях уверена, че ще се случи.

Руджеро изоставя кариера си и се доверява на своята интуиция. Тя отваря първия чаен магазин "Козе ди те“ в малкото градче Йези в региона Марке, Италия. По думите ѝ местните не само, че не пиели чай, но и не били чували за тази напитка, но тя успява да промени техните навици и ги научава да разнообразяват италианското еспресо с чаената напитка.

Нейната идея е подкрепена с инвестиция от ЕС. За период от 10 години европейското финансиране на стойност близо 8 милиона евро е подпомогнало създаването на повече от 1 300 компании и е открило над 3 000 работни места в региона Марке. Повече от 60 % от предприемачите, участвали в проекта, са били жени, сред които е и Фабиола. Тя е получила заем, както и безплатно бизнес обучение, изграждащо управленски умения.

Днес чаеният магазин "Козе ди те“ предлага повече от 100 вида чай, който се внася от Китай, Индия и Япония. Магазинът продава своите продукти онлайн, както и снабдява други търговски обекти в страната.

Информация за кампанията #investEU, която разказва за добрите примери край нас, осъществени с инвестиции от ЕС, можете да откриете на: https://europa.eu/investeu/projects

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Еленица Маринова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44