Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Павел баня настоява за по-добро сътрудничество с държавната власт

Проблемите са свързани с курортния данък и разпределението на минералната вода

Павел Баня
Снимка: kazanlak.com

Хотелиери в Павел баня не плащат на общината символичната сума за курортен данък - този проблем е отправна точка в интервюто на Венелина Попова и Даниела Якова със заместник-кмета на Павел баня Йордана Енева.

Таксата за хотелите е 1 лев за нощувка. С него в общинската структура може да се направи много. Но той реално не се събира, подчерта Енева. Тя назова редица популярни хотели, за които парадоксално излиза, че през септември са били заети 2-3 дни за целия месец.

Големите спа центрове вписват регистри, в които не отразяват нощувките реално. Министър Ангелкова отчете 1 млрд. нощувки за 2015-а. Ако наистина работим заедно, тези нощувки ще станат и 4 млрд. Т.е. ще стане ясен големият ръст на туризма.

Това е един от случаите, в които не работим заедно местната и държавна власт. Пари има, туризмът се развива. В общината се развиват нови хотели.

Искаме и преразпределение на ресурса от минералната вода, каза още Енева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44