Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълга съдебна сага срещу бившите директори на "Мини Марица-изток"

Снимка: БГНЕС

Само на първа инстанция е приключило досега делото в Стара Загора срещу бившите ръководители на "Мини Марица-изток“ ЕАД.

Едва преди дни съдията написа мотивите към присъдата срещу бившия изпълнителен директор на "Мини Марица-изток“ инженер Иван Марков и срещу неговия заместник Гочо Христов.

Според прокуратурата те са нанесли щети на държавното дружество в размер над 1 милион лева.

Година и осем месеца Татяна Гьонева - съдия по делото срещу инженерите Иван Марков и Гочо Христов забави мотивите към оправдателната им присъда, прочетена след четиригодишен процес в Старозагорския окръжен съд. Председателят на съда Красимир Георгиев определи това като прецедент в неговия съдебен район и затова е наложил наказание "забележка" на съдия Гьонева и е уведомил ВСС и инспектората към него.

Кореспондентът на БНР в Стара Загора Венелина Попова припомня основните моменти от съдебната сага.

Чуйте репортажа от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44