Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Йончева за филма си "Граница": Става дума и за границата на нашето търпение

Елена Йончева
Снимка: БГНЕС
Преди премиерата в Стара Загора на филма „Граница", показан пред медии и симпатизанти на левицата, кореспондентът на БНР Венелина Попова разговаря с Елена Йончева – депутат от "БСП за България"и автор на филма.

Къде е границата между журналистика и политика и печели ли един разследващ журналист, който избира политиката пред журналистиката? Какво би направила БСП за прекъсване на корупционната практика при трафика на бежанци и мигранти, ако беше на власт?

Елена Йончева заяви:

Нормално е да се гледа с доза съмнение на журналистическо разследване. Опитах се да бъда още по-внимателна, отколкото ако бях само журналист. Ако някой счита, че има манипулация, трябва да го каже. И журналистът, и политикът трябва преди всичко да е почтен.

Знам, че България трябва да се отърве от мафията, която се е сраснала с държавата. "Граница" може да се тълкува и по друг начин - границата на нашето търпение, казва още Йончева.

Цялото интервю на Венелина Попова с Елена Йончева можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44