Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазар Влайков загуби мястото си на общински съветник в град Септември

Той не се е явил на три сесии на съвета, докато е бил под домашен арест като е обвиняем, че с пистолета му е застрелян Наско Тонкев от Виноградец

Снимка: БГНЕС

Прекратени са пълномощията на Лазар Влайков като общински съветник в град Септември. Причината е, че не се е явил на три поредни сесии на съвета. В този период Влайков беше под домашен арест, тъй като е обвиняем, че с пистолета му беше неволно застрелян Наско Тонкев от Виноградец.

През периода, в който е бил под „домашен арест“ не е постъпвало искане от Лазар Влайков за напускане на жилището му, за да се яви на общинска сесия. Към този негов пропуск се допълва и това, че Влайков не е уведомил Общинския съвет за невъзможността му  да присъства на заседанията. В началото на септември, заради скандалния случай , в който бе замесено и 6-годишно дете, Влайков беше изключен от партия ГЕРБ и бе отстранен от поста председател на Общинския съвет в град Септември. 

Преди седмица, окръжният съд в Пазарджик замени мярката му от "домашен арест" в "парична гаранция" от 8 000 лева. Мястото на Влайков в Общинския съвет ще бъде заето от  Йордан Кръстев от ГЕРБ. Решението на общинската избирателна комисия подлежи на обжалване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Синът на убития във Виноградец е освободен под гаранция

Апелативният съд в Пловдив освободи от ареста срещу гаранция от 1000 лева Димитър Тонкев , обвинен в разпространение на наркотици. Баща му Наско Тонкев беше застрелян с пистолета на бившия председател на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков...

публикувано на 26.09.17 в 12:59

Близки и прятели на сина на убития във Виноградец мъж протестираха в Пазарджик

Близки и приятели на сина на загиналия при инцидент в село Виноградец в началото на септември Наско Тонкев протестираха днес пред Съдебната палата в Пазарджик срещу задържането на сина му Димитър. 21-годишният мъж бе арестуван дни след смъртта на баща му..

публикувано на 25.09.17 в 11:07

Цацаров: Разследването на инцидента във Виноградец да се поеме от Окръжната прокуратура в Пловдив

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването на тежкия инцидент във Виноградец, при който нелепо загина 47-годишния Наско Тонкев да се поеме от пловдивската окръжна прокуратура. Причината е замесването на името на районния прокурор..

обновено на 04.09.17 в 16:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44