Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Асенова: Съдът в Хага успя до голяма степен да въздаде правосъдие

Райна Асенова, балканист-журналист от БТА



Международният трибунал за военните престъпления в Бивша Югославия осъди тази седмица на доживотен затвор бившия военен лидер на босненските сърби Ратко Младич.
Той беше признат за виновен по обвинението за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени на територията на Босна и Херцеговина през 1995 година, като за най - тежкото от тях се определя избиването на над 8 000 мъже и момчета в град Сребреница.

 Прокуратурата на трибунала в Хага поиска тази присъда с мотив, че по-малко наказание би било обида за жертвите, живите и мъртвите и обида за правосъдието.
 Очаквано ли беше това наказание ?

Съдът в Хага успя до голяма степен да въздаде правосъдие, смята журналистът - балканист от БТА Райна Асенова.

 Чуйте цялото интервю на Георги Марков с Райна Асенова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44