Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Стара Загора гласува границите на индустриална зона "Загоре"

Снимка: Архив

Общинският съвет в Стара Загора гласува границите на новата индустриална зона "Загоре", която ще бъде създадена в града.

Новата индустриална зона ще се развива в квартал "Зора" на територия от 110 декара. Съветниците имаха възможност да избират между четири зони, предпочетената е с добра комуникация и изградена инфраструктура, заяви за "Хоризонт" кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Апортната вноска на общината в индустриалната зона е земята, предстои тя да бъде оценена.

На 4 декември в Стара Загора министърът на икономиката Емил Николов ще обсъди с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България потенциала на новата индустриална зона, възможностите за инвестиции и регионален икономически растеж и свързването на зоната с магистрала "Тракия".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Терени от бившите казарми край Стара Загора ще послужат за възмездяване на собствениците на земи в парк "Бедечка"

Министерството на отбраната прехвърли на Община Стара Загора над 80 декара от терените на бивши казарми в града, необходими за възмездяване на собствениците на земи в парк "Бедечка". На сесия общинските съветници гласуваха да приемат дарението на..

публикувано на 01.12.17 в 14:41

„Автобусни и тролейбусни превози” Стара Загора са в готовност за работа в зимни условия

„Паркът ни  е готов за зимата, имаме достатъчно зимни гуми, резервни части, течност за чистачките и други  консумативи. Фирмата разполага с добре подготвени собствени кадри за поддръжката  на чешките автобуси и тролейбуси, които са обучени в Чехия..

публикувано на 01.12.17 в 14:02

Съветниците отказаха да продадат имот край езерото Загорка в Стара Загора

Продажбата на застроен поземлен имот край езерото Загорка  до парк „Бедечка" в Стара Загора беше единственото отхвърлено предложение от дневния ред на заседанието на Общинския съвет . Имотът, по думите на председателя Таньо Брайков, не попада..

публикувано на 30.11.17 в 13:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44