Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Туск съобщи, че има напредък по преговорите за Брекзит по Ирландския въпрос

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на ЕС Доналд Туск заяви в Туитър, че има напредък по преговорите за Брекзит по Ирландския въпрос, който е една от трите спорни точки. Туск уточнява, че се чувства окуражен след разговора си с ирландския премиер Лео Варадкар и добавя, че се очертава още по-голямо сближаване по позициите преди Европейския съвет на 14-и и 15-и декември. 

Междувременно Би Би Си и Ройтерс съобщиха, че Великобритания е дала съгласие Северна Ирландия да запази достъпа си до Европейския митнически съюз и единния пазар след Брекзит. Това е сигнал, че ще има пробив в преговорите между Обединеното кралство и Брюксел.

Британският премиер Тереза Мей е в белгийската столица за ключовите разговори. 

Паундът поскъпна, тъй като инвеститорите тълкуват развоя на преговорите като възможност за запазване на свободната търговия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

"Гардиън": Великобритания е направила отстъпки за границата с Ирландия след Брекзит

Британското правителство изглежда е приело искането на Дъблин Северна Ирландия да продължи да спазва европейските закони и регулации и след Брекзит, за да няма твърда граница между Ейре и Северна Ирландия. Според източници на "Гардиън" главният..

публикувано на 04.12.17 в 15:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44