Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова: КЕВР работи в интерес на монополистите

Снимка: БГНЕС

Според омбудсмана Мая Манолова Комисията за енергийно и водно регулиране работи (КЕВР) в полза на ВиК дружествата, а не на гражданите.

Тя присъства на днешното открито заседание на регулатора, на което се обсъждаше поредното поскъпване на водата и ВиК услугите за 15 града в страната. Заради невъзможността да се обжалват решенията на комисията, Манолова каза, че обмисля да сезира Конституционния съд:

Регулаторът си определя в интерес на монополистите, гражданите са длъжни да плащат, но нямат възможност да обжалват.

Директорът на дирекция "Водоснабдяване" в регулатора Ивайло Касчиев отхвърли обвинението, че работят в полза на ВиК операторите:

Комисията изпълнява това, което е разписано в закона, в наредбите и си изпълнява собствените указания за образуване на цени на ВиК услуги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

КЕВР трябва да обяви решението за поскъпването на водата в 15 града

Водата и ВиК услугите ще поскъпнат между 2 и 20 процента в 15 града в страната от следващата година. Предвиденото увеличение ще бъде обсъждано този следобед в Комисията за енергийно и водно регулиране. Въпреки тазгодишният скок от първи януари..

обновено на 07.12.17 в 11:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44