Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметове и кметски наместници от област Велико Търново се срещат с депутати

Снимка: Здравка Маслянкова

Кметовете на кметства и кметските наместници в област Велико Търново настояват за законови промени, които да позволят населените места със 100 жители по постоянен адрес сами да си избират кмет, както и да отпадне задължението на селските управници да разнасят съдебните призовки. На среща с депутатите от Великотърновския регион селските кметове се оплакаха и от лошата поддръжка на републиканската пътна мрежа в региона.

Според малките кметове държавните шосета в региона са по-лошо поддържани от съседните области Габрово, Ловеч и Търговище, въпреки че за Великотърновска област отпуснатите пари от държавата на километър са повече.

Община Златарица от години е наказана от държавата, посочи Димитър Цанев, кметски наместник на селата Сливовица и Чешма: 

Срам и позор е. Трябва да дойдете, господа народни представители, да видите какво представлява Търговищка област и какво представлява пътят Кесарево - Чешма. Аз съм 10 години в това село. Нито един път не е почистван пътят през зимния период. Имаме два моста, които всеки момент могат да пропаднат. За мен ние сме друга България.

В отговор директорът на Областното пътно управление Петя Каразохова обясни, че поддръжката на близо 1000-та километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновско се извършва по 4 договора. Една фирма отговаря за ремонти, друга за изриването на снега, трета за пътните знаци и четвърта за хоризонталната маркировка.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44