Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Славова е носител на наградата на Сдружение "Самаряни"

Снимка: Венелина Попова

Сдружение "Самаряни" обяви на специална церемония носителя на голямата си награда, която се дава за седма поредна година.

Наградата получи Таня Славова, номинирана от Радио Стара Загора. Славова е директор на Общинско предприятие "Мересев". Тя е отличена за усилията си да помогне трайно на едно момиче в беда.

Таня Славова и Димо Димов, изпълнителен директор на "Самаряни", разказаха в "12+3" за работата си.  

Смятам, че всеки от нас трябва да има тази малка частица, която те кара да не си безразличен към бедата на другия, когато се срещаш с него.

Представяте ли си колко е тъжно да си сам, беден и да нямаш дом. То и път няма около теб. Ти си объркан. Светът за теб е някакво легло в социален дом и само това. Когато се докосваш до тези деца, виждаш, че в тях няма притворство. Виждаш колко са ценни малките, дребните неща, каза Таня Славова.

Церемонията по връчването на годишните ни награди става все по-популярна, каза Димо Димов. Той цитира английския духовен деец и теолог Джон Уесли, че няма друга святост, освен социалната.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44