Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчилград отново на протест заради случая с убийството на 7-годишното момиче

Очаква се в Момчилград да пристигне главният прокурор Сотир Цацаров

Снимка: БГНЕС
Жители на Момчилград отново протестираха с искане за повече яснота около убийството на 7-годишната Дамла Муса. Институциите в града все още не дават официална информация по случая.

Около 40-50 души се събраха тази сутрин пред сградата на Районното полицейско управление в Момчилград. Сред тях имаше близки на семейството, както и роднини от Турция. Те поискаха да получат повече информация за тежкото престъпление и по-бързото разкриване на извършителя.

Местните хора поискаха да научат името на убиеца и се заканиха сами да се разправят с него. Майката на момичето е задържана, но местните категорично отхвърлиха тя да е убиецът.

Случаят не фигурира дори в ежедневния бюлетин на МВР. Информацията за задържането на майката и липсата на повдигнато обвинение срещу нея е непотвърдена официално. Отново по неофициална информация майката на Дамла е с 72-часова мярка на прокуратурата за задържане под стража, която изтича утре вечер.

Очаква се в града да пристигне и главният прокурор Сотир Цацаров.

Репортаж по темата чуйте от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44