Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляният служител на НАП е в стабилно състояние

| обновено на 19.12.17 в 16:09
Снимка: БГНЕС
Простреляният служител на НАП Иво Стаменов е в стабилно състояние, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Чирпан, където Обвинител номер едно беше заедно със своя заместник Борислав Сарафов, представители на ВСС, прокурори и магистрати, за да открие новата сграда на Районната прокуратура. От Военномедицинската академия уточняват,  че простреляният е все още е с опасност за живота. От НАП съобщиха единствено, че Стаменов не е получавал заплахи.  За "Хоризонт" говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров заяви, че ще коментират едва когато приключи разследването.

Изстрелът срещу Стаменов е бил само един. Очакват се резултатите от балистичната експертиза. Разследването предполага стрелба с дълго оръжие, вероятно карабина.

Основната версия е свързана именно с посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните задължения, каза Цацаров. 

Сотир Цацаров посочи, че на този етап няма повдигнато обвинение за умишлено убийство на 7-годишното момиченце от Момчилград. 

Криминалният журналист от breaking.bg Стефан Ташев коментира в ефира на "Хоризонт" покушението срещу Стаменов, като посочи:

Първият извод, който може да се направи е, че това е било поръчково убийство. Просто е имал късмет, слава Богу, човекът и засега е жив, да се надяваме, че ще оцелее. Другият извод, който може да се направи, е, че този човек очевидно е бил следен - знаели са навиците му, откъде пътува, откъде минава и е издебнат момента на тази малка, тясна уличка, където той кара бавно, за да бъде прострелян там. Просто късметът го е спасил за момента. Самият факт, че това се извършва посред бял ден, в един от най-пиковите часове в центъра на София, говори много, и то срещу високопоставен държавен служител от НАП, подчерта Ташев и се съгласи, че този опит за убийство наподобява на поръчкови убийства, познати от миналите години.

МВР остава най-нереформираното в държавата и с оглед на това, че се извършват някакви козметични псевдореформи и след всичко това нещо - ето го резултатът, обобщи Ташев:

Защото, ако няма до няколко дни разкриване на това престъпление и то може би ще отиде в графата неразкрити.

Интервюто на Снежана Иванова със Стефан Ташев може да чуете от звуковия файл. 

Главният прокурор и висши магистрати на откриването на Районната прокуратура в Чирпан


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44