Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възходът на популистите в Европа през 2017

Лидерите на "Алтернатива за Германия"
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Годината на решаващи за Европа избори - това бе 2017. Парламентарните избори в Холандия, Германия и Австрия и президентските във Франция без съмнение ще определят облика на Европа през следващите години. 

Като червена нишка през всички тези вотове се прокрадваше въпроса - Ами ако популистите все пак спечелят?

Популистите са Хеерт Вилдерс в Холандия, Марин Льо Пен във Франция, "Алтернатива за Германия" и Партията на свободата в Австрия. 

Вилдерс остана извън правителството в Хага, а Льо Пен извън Елисейския дворец. Въпреки тези загуби крайната десница има постижения през 2017, с които да се похвали, а възходът й е нещо, с което европейските общества и медии тепърва ще се съобразяват. 

Обзор на националистическия възход в Европа чуйте в обзора на Весела Владкова.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44