Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мръсният" Харви и #MeToo – най-мащабният скандал, застигал Холивуд

| обновено на 29.12.17 в 13:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази година ще остане в световната киноистория и с най-големия по мащаб скандал в развлекателната индустрия – този с филмовия продуцент Харви Уайнстийн

Уличен след разследване на вестник "Ню Йорк таймс" в сексуален тормоз, броят на оплакванията срещу 65-годишния магнат и порочните му практики се увеличаваха с всеки изминал ден. 

Като реакция на разкритията от и за редица холивудски звезди се появи и хаштагът #MeToo – знак, обединител в социалните мрежи на милиони лични и болезнени истории, но и превърнал се в глобална кампания против насилието. 

Един хаштаг, чийто "създател" е и един от "гласовете, които се превърнаха в движение", както пише в подзаглавие списание "Тайм" за "Нарушителите на мълчанието" – тазгодишните отличени за "Личност на годината" в престижната му класация. 


Историята в резюме можете да чуете в прикачения обзор на Зорница Близнашка. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44