Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1011 новородени са проплакали през изминалата 2017-а година в многопрофилната болница в Добрич

505 момченца и 506 момиченца са проплакали през изминалата 2017-а година в многопрофилната болница в Добрич. Отделението по неонатология в медицинското заведение е оборудвано със съвременна техника, която позволява на лекарите да осигурят най-добрите грижи за новородените бебета и да проследяват тяхното развитие.

Статистиката на областната болница е оптимистична и показва липсата на спад в раждаемостта и намаляване с 4 процента на преждевременните раждания.

Гордост за екипа от изминалата година е, че най-малкото родено бебе, тежащо едва 700 грама, е било изписано живо и здраво.

За съжаление, голям е броят на родилките, които стават майки преди да навършат 18 години, споделя началникът на отделението по Акушерство и гинекология в болницата д-р Валентин Димитров: 14-15-16-17-годишни, нямат брак, абсолютно неподготвени са за това, което им предстои - раждане и гледане на бебе. Това е много голяма аномалия в нашето общество, която по никакъв начин не е законово ограничена, но, за съжаление, това е.

Днес в болницата се срещнаха първото родено бебе за 2008 година и момиченцето, проплакало в първите часове на 2018-а година.

С какво вече 10-годишният младеж от Добрич ориса малката Алена, чуйте в репортажа на кореспондента ни Мая Щърбанова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44