Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилно приложение дава възможност на столичани да открият най-близкия до тях свободен електромобил

Снимка: БГНЕС

Ново мобилно приложение дава възможност на столичани да открият най-близкия до тях свободен електромобил, да го резервират и наемат за нужното им време. Услугата е налична от едва два месеца, а броят на регистриралите се потребители вече надвишава 5000.

Каршеринг-услугата предлага удобен, екологичен и ефективен начин за придвижване в града. Електромобилите са разположени на ключови места в централната градска част, като наемането и освобождаването им може да бъде извършено в синя и зелена зона, където паркират напълно безплатно, както и на други специално обособени места, посочени на картата в мобилното приложение Spark your electric drive. Това обясни изпълнителният директор на компанията, предоставяща услугата Стефан Спасов:

Това означава, че всеки един потребител, който се регистрира на нашата платформа, която всъщност е една апликация, може да види всичките коли, които са налични в града, колко са далече от неговото местоположение, може да ги резервира, да ги включи през самата апликация. Влиза, използва автомобила без никакво ограничение във времето, след което излиза и го заключва отново с апликацията. В автомобила през цялото време има документи и ключ, с който може да се запали автомобилът и да се придвижи от точка А до точка Б.

Младата компания е подкрепена с инвестиции от ЕС, дошли чрез фонда за рисков капитал NEVEQ.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Еленица Маринова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44