Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пряк свидетел на разстрела на Петър Христов: Чух пукот като от пиратки и Петър се строполи пред мен

| обновено на 16.01.18 в 18:35
Снимка: БГНЕС
Има нов свидетел на убийството на бизнесмена Петър Христов. Този следобед той е дал показания пред полицията в града. Това е Георги Каббе, дългогодишен преподавател във Великотърновския университет. Живее и работи в Австрия, превежда за полицията в град Инсбрук, имал е бизнес интереси да строи сателитно селище с 22 къщи между великотърновските села Малък чифлик и Шереметя. По този повод е бил на среща с бизнесмена Петър Христов.

В интервю за "Хоризонт" Каббе разказа:

Със сина ми дойдохме в 9.55 часа. Качихме се по стълбите. Неговият асистент - господин Борислав Босев ни видя горе на площадката, дойде при нас и ни попита как сме. Точно в 10.00 часа пристигна джипът. Около 3 минути от джипа никой не излезе. Ние седяхме горе и го чакахме. Петър тръгна по стълбите и на предпоследното стъпало се спря. Чухме пукот като от новогодишни бомбички. Докато осъзнаем какво става, Петър падна с лице надолу на площадката, на цимента пред нас.

От звуковия файл можете да чуете обобщение по темата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44