Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията ще огласи подробности около инцидента с убитото от питбул дете

Снимка: Ройтерс

Кметът на пазарджишкото село Мокрище отказа да коментира вчерашната трагедия с нахапаното до смърт от питбул тригодишно дете. Окръжната прокуратура в Пазарджик наблюдава разследването. В ареста са лелята, чичото и бащата на детето, а подробности около случилото се местната полиция ще даде по-късно днес.

Сигналът за инцидента в ромската махала на селото е бил получен в късния следобед. Детето е било на гости на своя леля и в момента на инцидента е било само на двора. 
Макар че кучето е било вързано, то е успяло да го нахапе, обезобрази и убие. Животното е било отглеждано като домашен любимец, а детето е било оставено на грижите на бабата и често е било без надзор.

Предполага се, че детето само е отишло при кучето, за да си играе. Кметът на Мокрище Лиляна Хаджиева определи трагедията като битов инцидент:

Това е битов инцидент. Кучето е било домашно куче. Станало е в тяхната си къща.

До момента не е била регистрирана агресия от страна на кучето. Спорно остава и дали то е било регистрирано.

За реакциите на хората в село Мокрище слушайте репортажа в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44