Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбия оказала помощ за събиране на доказателства

Прокуратурата обвини 4-ма за отвличане на сина на бизнесмен през 2017 г.

Ивайло Борисов-Ториното и още трима души са в ареста за срок от 72 часа

| обновено на 31.01.18 в 18:42
Снимка: БГНЕС

Ивайло Борисов-Ториното (34 г.) и още трима души са обвинени като помагачи в отвличането на 25-годишния Адриан Златков през август 2017 г., съобщи прокуратурата. Другите са Здравка Стефанова (35 г.), Мартин Марков (43 г.) и Георги Джамбазов (37г.).

Четиримата са в ареста за срок от 72 часа, а прокуратурата ще иска постоянното им задържане под стража.

Ролята на Ивайло Борисов и на втория обвинен Мартин Марков в отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков, е че са осигурили коли с марки "Опел" и "Шкода" на похитителите, научи БНР. Останалите двама обвиняеми имали отношение към СИМ картите, с които се поддържала връзката между тях и бащата. 

В постановлението за повдигане на обвиненията пишело, че четиримата са помагали на други, все още неизвестни по делото лица, каза Мариана Тодорова - адвокат на Ториното. Тя обясни,че в рамките на акцията във вторник, предшествала арестите, са били разпитани 40 души - хора, купували коли от автокъщата за луксозни коли на Тони Златков, както и познати на Ивайло Борисов - Ториното.

Сред разпитваните бил и близкият до Ториното - Златомир Иванов-Баретата, но само като свидетел, уточни Тодорова, която е и негов защитник:

Не може господин Иванов да отговаря, дори и да приемем и изключим в момента Ивайло Борисов за всичко, което се случва в тази държава. Господин Иванов си има бизнес, който си го управлява. Да,  безспорно криминално проявен е. Да, безспорно осъждан е, но не може за всяко по-тежко престъпление да се спряга господин Иванов.

Мариана Тодорова цитира коментарът на Ториното за свързването му с похищението на Адриан Златков:

Не знае за тези коли. Казва, че не е участвал в това престъпление.

Софийската градска прокуратура съобщи, че ще иска постоянен арест за обвиняемите, че процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и открехва леко завесата около разследването - че значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на сръбското МВР и прокуратура.

Бащата на отвлечения - бизнесменът Тони Златков, коментира пред "Хоризонт", че не познава лично нито Златомир Иванов-Баретата, нито Ивайло Борисов-Ториното

Адриан Златков бе открит невредим близо до бензиностанция в столичния квартал Панчарево на 10 септември 2017 г., след като 12 дни по-рано бе отвлечен край софийското село Герман.

Бизнесменът Тони Златков заяви пред БНР след освобождаването на сина му, че е платен откуп, но отказа да разкрие сумата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44