Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Костадинов: Министрите не са бушони, които да гърмят, за да се отпушва напрежението

Снимка: БГНЕС

Министрите не са носни кърпи или бушони, които да гърмят един след друг и по този начин да се отпушва напрежението. В крайна сметка се стига до крайности, които показват безпътицата в днешния модел на управление. Това каза Атанас Костадинов от БСП в интервю за предаването "Хоризонт за вас".

Това е моделът на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов. Това е поредният министър, който хвърли оставка, за да защити някаква виртуална чест или достойнство и аз не знам на кого. Това е пример за модела на управление на ГЕРБ, без да спазва абсолютно никакви – нито пазарни, нито демократични ценности – върви напред. Аз не знам докога ще се случва това. /…/ Живеем в един абсурд, който не може да продължи да съществува само чрез смяна на министри. Отговорността е ясно къде се крие. Вие смятате ли, че премиерът не е знаел за хода на сделката, смятате ли, че, въпреки цялата му натовареност и ангажираност, въпреки това, че ние като опозиция им казваме, че в хода на председателството няма да влизаме в тази текуща, всекидневна политическа риторика, смятате ли, че не е знаел за какво става въпрос. И изведнъж министър Петкова да си подаде оставката, добави той.

Костадинов, който е и член на парламентарната комисия по енергетика, обясни, че на вчерашното изслушване на министър Теменужка Петкова е станало въпрос дали българската държава има стратегия, или визия за това дали да възстанови собствеността си върху ЧЕЗ, но Петкова е отговорила уклончиво.

Депутатът определи като абсурдно закупуването на ЧЕЗ от фирмата "Инерком груп":

Не е смешно, ако не беше просто трагично – фирма, която е създадена преди 5 месеца в град Пазарджик, с 11 хил. лв. загуба и 90 хил. лв. активи, да направи предложение за 320 млн. евро за една трета от енергийната система на България с годишен оборот близо 1,8 млрд. лева. Няма и капка съмнение за това, че нещата са абсурдни.

Цялото интервю на Снежана Иванова с Атанас Костадинов чуйте в  звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44