Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови демонстрации в страната в защита на обвинения за убийство пловдивски лекар

| обновено на 06.03.18 в 21:03
Снимка: Радио Пловдив

Десетки пловдивчани се събраха и днес на площад „Съединение“ в защита на д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на криминално проявения Жоро Джевизов – Плъха.

„Нашето основно желание в момента е народните представители и всички онези, които имат възможност за законодателна инициатива, да ни чуят“, каза от микрофона Юри Танев.

Митинг в подкрепа на д-р Димитров имаше и в Бургас и Габрово.

За спешна промяна в законите за частната собственост и възможността тя да бъде защитавана настояха близо 50 демонстранти в Сливен.

С плакати „Моят дом е моята крепост“ и „Мястото на рецидивистите е в затвора“ хората изказаха съпричастността си към д-р Димитров и поискаха да могат да защитават домовете си от крадци.

„Не може, независимо какви хора идват във вашия дом, те да бъдат абсолютно галени от закона и никой да не обръща внимание на това, което се случва. Искаме спешна промяна на закона. Да може всеки един от нас да защити себе си, семейството си и дома си“, казаха участници в протеста.

Иван Димитров бе пуснат от ареста по-рано днес с мярка „подписка“. Прокуратурата му повдигна обвинения за причиняване на смърт при превишаване пределите на неизбежната отбрана и за притежание на незаконно оръжие.

В негова подкрепа се обявиха колегиите на Българския лекарски съюз и стоматолози от различни градове в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44