Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръстът на цените на имотите в София и големите градове за последните две години надвишава 10%

Снимка: БГНЕС

Ръстът на цените на имотите в София и големите градове, особено в Пловдив, за последните две години надвишава 10 процента, а тенденцията е той да се запази. Това каза в интервю за "Хоризонт" изпълнителният директор на една от най-големите агенции за недвижими имоти Полина Стойкова:

"Средната цена на база реализирани сделки за София е около 1050-1060 евро на квадратен метър. В началото на 2018 година не виждаме да има коренна промяна на нивата, по-скоро има едно очаквано забавяне на темпа и смятаме, че през тази година цените ще се поуспокоят. При всички положения няма основания да смятаме, че е възможен спад, поне не в близките 2-3 години. Най-вече се търсят двустайните апартаменти".

Цялото интервю с Полина Стойкова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44